Home     Grasduinen     Over     Zoektips     FAQs     Disclaimer     Meertens Instituut         english

Nederlandse Liederenbank


PROJECT
naar overzicht van invoerprojecten van de Liederenbank

Werkcolleges Universiteit Utrecht

Louis Grijp, hoogleraar Nederlandse liedcultuur sedert 2001, gaf bijna jaarlijks een werkcollege aan de Universiteit Utrecht waarin bijdragen werden geleverd aan de Liederenbank. Grijp werd bijgestaan en in een aantal jaren vervangen door medewerkers van het Meertens Instituut, hetzij in de collegezaal of op de achtergrond in het Meertens Instituut, waar Martine de Bruin de invoermodule gereed maakte en Ellen van der Grijn na afloop van een werkcollege de invoer waar nodig corrigeerde.

2005 MA-werkgroep Hogeschool van de contrafactuur

2007 MA-werkgroep Music retrieval in folk songs (m.m.v. Peter van Kranenburg, Jörg Garbers en Ellen van der Grijn; gastcolleges Anja Volk en Frans Wiering)

2008 MA-werkgroep Music retrieval - collectie Vlam (m.m.v. Peter van Kranenburg; gastcolleges Frans Wiering en Jos Koning)

2009 BA-cursus Music Retrieval (docenten Martine de Bruin en Peter van Kranenburg; gastcolleges Ineke van Beersum, Anja Volk en Frans Wiering)

2010 BA-cursus Hogeschool van de contrafactuur (m.m.v. Miek Houben)

2011 BA-cursus Hogeschool van de contrafactuur (docenten Miek Houben en Marieke Lefeber)

2012 BA-cursus Editietechniek van Speelmansmuziek (m.m.v. Berit Jansen; gastcolleges door Jos Koning en Peter van Kranenburg)

2013 BA-werkcollege Music Retrieval: Speelmansmuziek (docent Peter van Kranenburg; gastcolleges door Jos Koning en Louis Grijp)

Bij de cursussen in 2012 en 2013 werd systematisch gezocht in buitenlandse zoeksystemen, waarbij de herkomst van tal van speelmansmelodieën in buitenlandse bronnen werd achterhaald.