Home     Grasduinen     Over     Zoektips     FAQs     Disclaimer     Meertens Instituut         english

Nederlandse Liederenbank

        - strofezoeken
        - melodiezoeken met klavier        
  
sorteer op

bron:

HsDHNMI 4N52

titel:                             Dans-Boekje H. C. Kooy
jaar: [1900?]
druk/uitgave:
materiaal: papier 53 blad(-en) hoogte 161 x breedte 232 mm
muziek: met muzieknotatie (eenstemmig)
aantal liederen: 64
67 beschreven in de Liederenbank, waarvan 67 met muzieknotatie
dat de Nederlandse Liederenbank meer beschrijvingen telt dan het opgegeven aantal liederen in de bron kan verschillende oorzaken hebben: twijfelgevallen werden opgenomen, liederen in meerdere talen of liederen vermeld binnen andere liederen werden apart beschreven, het opgegeven aantal liederen betrof alleen de Nederlandstalige, etc.
type: handschrift. instrumentale bron. De melodieën in dit handschrift hebben vaak dansnamen zoals schots en wals. Een enkele melodie heeft een titel. Er zijn operamelodieën in de bron opgenomen (van Auber). Omvang toonhoogte: g klein oktaaf - f''' Het handschrift is grotendeels in één hand geschreven, de pagina's 46 t/m 49 zijn met een andere hand geschreven. De melodieën zijn geschikt voor viool omdat er dubbelgrepen voorkomen in de muziek en de omvang van de melodieën loopt van g klein oktaaf tot g'''. Veel melodieën zijn ook geschikt voor andere melodie-instrumenten zoals (dwars-)fluit en hobo.
literatuur: Repertorium Vlam, VI4
gebruikt ex.: Den Haag NMI: 4 N 52
beschikbaar: scan (speelmuziek.nederlandsmuziekinstituut.nl)
exemplaren (1):
Den Haag NMI: 4 N 52
commentaar: Titel door voormalig eigenaar en verzamelaar C.C. Vlam gegeven: Verzameling van dansen waaronder walsen, quadrilles, schotsen, galops etc. gezet voor de viool.
Dit handschrift bevat 67 (vaak) genummerde melodieën. Na no. 21 houdt de nummering op, om na acht pagina's weer door te gaan. Iemand anders heeft de melodieën van deze acht pagina's onregelmatig genummerd. Ook verderop in de bron loopt de nummering door elkaar.

 
beschreven liederen uit deze bron (67)