Home     Grasduinen     Over     Zoektips     FAQs     Disclaimer     Meertens Instituut         english

Nederlandse Liederenbank

        - strofezoeken
        - melodiezoeken met klavier        
  
sorteer op

bron:

COLL: Losse opnames van Camerata Trajectina [...]

auteur:
Camerata Trajectina (artiest)
titel:                             Losse opnames van Camerata Trajectina uit de periode 1978-2015
jaar: 1978-2015
druk/uitgave:
aantal liederen: 4
11 beschreven in de Liederenbank
dat de Nederlandse Liederenbank meer beschrijvingen telt dan het opgegeven aantal liederen in de bron kan verschillende oorzaken hebben: twijfelgevallen werden opgenomen, liederen in meerdere talen of liederen vermeld binnen andere liederen werden apart beschreven, het opgegeven aantal liederen betrof alleen de Nederlandstalige, etc.
type: audio. digitale collectie opnames.
commentaar: Deze collectie bevat een aantal zeer uiteenlopende opnames.
track 1: Eigen live-opname van een lied van Huygens tijdens een concert met Politieke muziek uit de Tachtigjarige Oorlog in cultureel centrum De Tobbe in Voorburg, 19 maart 1978.
track 2: Opname van televisieprogramma "Wissels" van de NCRV, 8 februari 1985. Item over de presentatie van de heruitgave van de bundel Amoreuse liedekens (ca. 1613) door drs J. Klatter.
track 3: Opname gemaakt door Erik Beijer in 2001 t.b.v. de cd-rom bij Een muziekgeschiedenis der Nederlanden. Deze opname is uiteindelijk wegens tijdgebrek niet gebruikt op de cd-rom.
track 4: Live-opname gemaakt door de Sloveense radio tijdens een concert in Kostanjevica na Krki (Sloveniƫ) op 18 juli 2001.
track 5: Ensalata Trajectina: Een instrumentale aaneenrijging van hoogtepunten uit programma's van Camerata Trajectina 1977-1989. Een 'ensalata' ('salade') is een historische Spaanse benaming voor een quodlibet (wat later een 'potpourri' of 'medley' zou worden genoemd). Hier uitgevoerd tijdens de viering van het veertigjarig huwelijk van Jan en Ingrid Nuchelmans, ensembleleden van het eerste uur, door Saskia Coolen (blokfluit), Erik Beijer (viola da gamba) en Louis Peter Grijp (luit en citer), voor de gelegenheid met vocale bijdragen van Hieke Meppelink. Dit was Grijps laatste optreden met Camerata Trajectina, op 13 september 2015 in de dekenkapel van de Pieterskerk, Utrecht. Opname Laurens Beijer.

 
beschreven liederen uit deze bron (11)