Home     Content     Browsing     Search Tips     FAQs     Progress     Disclaimer     Meertens Institute         dutch

Dutch Song Database

        - stanza search
        - melody search by keyboard        
  
sort by


source:

HsDHNMI 21K16

authors:
Bolhuis, Michiel van (samensteller)
Bolhuis, Jan van (samensteller)
title:                             Verzameling van dansen, marsen en volkswijzen, gezet voor de viool / [handschrift Bolhuis]
year: 1738
druk/uitgave:
material: papier 135 leaves height 96 x width 198 mm
music: with musical notation (eenstemmig)
number of songs: 277
279 entered in the Dutch Song Database, of which 279 with musical notation
there are more entries in the Dutch Songs Database than there are songs in this source. There are multiple possible causes for this: doubtfull songs were entered after all, a text in different languages was entered per language, songs sung within a song were entered seperately, the song count concerned only Dutch songs, etc.
type: manuscript. instrumentale bron. speelmuziek. Dit boek bevat eenstemmige instrumentale muziek, waaronder stukken voor viool. Deze zijn te herkennen aan de ligging tot lage G en enkele dubbelgrepen.
literature: Feenstra 2007, 208-213 / Repertorium Vlam, II2
copy used: Den Haag NMI: 21 K 16
available: scan (speelmuziek.nederlandsmuziekinstituut.nl)
copies (1):
Den Haag NMI: 21 K 16
comment: Op de schutbladen van dit muziekboek zijn twee namen te lezen met daarbij een datum. Op een eerste staat 'Jan van Bolhuis 1773', en op de volgende staat 'M. van Bolhuis 1738'. Het gaat hier om Jan van Bolhuis (1749-1803) en zijn vader Michiel van Bolhuis (1713-1764). Michiel van Bolhuis was een welgesteld advocaat in Groningen. Zijn zoon Jan was rechter in dezelfde stad. Van Michiel van Bolhuis is uit de inventaris van een veiling bekend dat hij een grote verzameling muziekinstrumenten en gedrukte en handgeschreven muziekboeken bezat.

 
songs in this source (279)